Goed verhaal in NRC-Next: een mevrouw krijgt tientallen Imessages binnen op haar Iphone die niet voor haar bestemd zijn, soms met gevoelige informatie zoals pincodes en bankrekeningnummers... Maar niemand weet hoe het komt. Er is een opmerkelijk detail: alle berichten zijn afkomstig van mensen die in Enschede en naaste omgeving wonen. Ha!

Als rechtgeaard speurder ga je dan googlen. Zit er misschien een dataknooppunt in Enschede? Bingo. Equinix, heeft 95 datacenters over de hele wereld en eentje zit er, jawel in ....Enschede!

Ze doen in elk geval zaken met ABN Amro, maar het is niet uitgesloten dat ook Apple gebruikmaakt van hun diensten. Immers, Imessages moeten naar Cupertino worden verscheept, worden daar encrypted met geheime Apple-codes, opgeslagen voor onbepaalde duur, en dan weer verzonden. Onderweg kan er van alles misgaan.

Ik ben geen ICT-expert, maar is het mogelijk dat mobiel verzonden data vanuit Enschede de servers van Equinix op hol doen slaan? Worden de berichten onderschept door oostblok-criminelen of door geheime diensten? God may know.

Ik voorzie een gouden toekomst voor de gewone brief, geschreven met de kroontjespen en bezorgd door een betrouwbare postbode. Zo eentje met een pet.

(Bedankt trouwe lezer. Da's pas nieuws. Daar hebben we tenminste wat aan.)

 

Sorry babe, Viagra is under construction. But Pfizer stock reached an alltime high. Revenue 2011: 67 billion...! The executives got their lion shares: approx. 21 million dollars each. They got their bonuses and cashed approx. the same amount of shares.

 

We searched for 3 executives, David Simmons, Sally Susman and Kristin Peck.

Clever boy, clever girls, but why must they earn so much money?

 

=============================================

Hollandse nep-krieltjes

liggen Nederlanders zwaar op de maag

Bleeker: 'Onverteerbaar'

 

 

AH-site:De aardappeltjes zijn al voorgekookt en kunnen zó uit de verpakking in de pan. Klein van stuk, maar net met dat beetje extra raffinement.

't Is ongehoord: met dat beetje extra raffinement. Deze tekstschrijver verdient een pluim en salarisverhoging.
===============================